Dave van Dam Sport Schaatsen en Skeelers Haastrecht Snel Hout- en Rubberhandel

Trainingsvisie

De Stichting Inline-Skaten Midden-Nederland heeft als doelstelling het inline-skaten in de regio Midden-Nederland te bevorden. Eén van de manieren waarop we dat proberen, is het bieden van trainingen in aanvulling op de verenigings-trainingen.

Visie
De basis voor talent-ontwikkeling binnen inline-skaten ligt bij de verenigingen. Wij vinden het daarbij essentieel dat vereningingen dichtbij zijn, zodat het kunnen leren van inline-skaten toegankelijk is. De nadruk moet vanaf het begin liggen op plezier in de sport. Ook als snelheid en het wedstrijden belangrijker worden, is plezier in de sport een belangrijke indicatie voor de juiste keuzes in intensiteit en omvang van de trainingen. De vereniging kan gedurende de gehele sport-ontwikkeling van elke rijder de plaats blijven waar de rijder zich thuis voelt en het naar de zin heeft. Tegelijk kan een rijders gebaat kunnen zijn bij extra trainingen, naast de training bij de eigen vereniging. De Stichting Inline-Skaten Midden-Nederland organiseert samen met en in afstemming met de verenigingen deze trainingen. Niet als vervanging maar als aanvulling. Hieronder de doelstelling en de doelgroepen van de trainingen die wij aanbieden.

Regioselectie Pupillen
Vanaf de P1 bestaat de mogelijkheid om één keer per week met P1 van andere verenigingen gezamenlijk te trainen. De doelstelling is om je via de Landelijke Baan te plaatsen voor het Nationaal Pupillen Toernooi, door je technisch verder te ontwikkelen. Ook tactiek en behendigheid en durf speelt een rol. Deelname aan de training is op basis van uitnodiging via je vereniging. Omdat fysieke verschillen nog erg groot kunnen zijn, kijken we niet alleen naar je resultaten in de P2, maar selecteren we vooral op aanleg en gedrevenheid. We streven ernaar dat je beide jaren in de P1 deelneemt aan de Regioselectie.

Opleidingsgroep
Voor alle kadetten en junioren die zich naast de training bij de eigen vereniging extra willen ontwikkelen, bieden we de mogelijkheid om één keer per week te trainen met andere, snelle en gedreven rijders uit de regio. De nadruk in de training ligt op technische ontwikkeling. Je krijgt daarbij van de trainer persoonlijke adviezen hoe jij kunt verbeteren en in welke volgorde je daar het beste aan kunt werken. Uiteraard krijgen ook tactiek, behendigheid en conditie veel aandacht. Doelstelling is om je te kwalificeren voor de Regioselectie. Deelname staat open voor alle Kadetten/Junioren die zich willen verbeteren. Je kunt je aanmelden voor een proefles. Als dan blijkt dat het geschikt voor je is, kun je je aanmelden voor het gehele seizoen.

Regioselectie Kadetten/Junioren
Voor de beste en snelste rijders bieden we tweemaal per week een training aan. Doelstelling is om je te plaatsen voor de NK's en daarin top-10 te rijden. De trainer stelt persoonlijke doelen op en een persoonlijke trainingaanpak. Tactiek, behendigheid, conditie, techniek en groeps-gedrag zijn allemaal belangrijk. Deelname aan deze trainingen is op basis van uitnodiging via je vereniging. We selecteren op talent, toewijding en resultaten. Elk jaar bekijken we opnieuw wie zich kwalificeert.voor de Regioselectie.