Dave van Dam Sport Schaatsen en Skeelers Haastrecht Snel Hout- en Rubberhandel

Succesvolle start Dave van Dam Inline-Cup 2017

Zaterdag 8 april werd de eerste wedstrijd van de Dave van Dam Inline-Cup gereden op de baan van de Edese IJsvereniging. Er deden maar liefst 127 rijders mee in 13 categorieën. Deze wedstrijd maakt deel uit van een reeks van acht skeelerwedstrijden en acht marathonwedstrijden in Midden-Nederland, waaraan zowel recreatieve als wedstrijdskeeleraars van jong tot oud kunnen meedoen. De ochtend was gereserveerd voor de jongste rijders tot 11 jaar, in de middag mochten de oudere jeugd en de senioren de skeelerbaan op Sportpark Peppelensteeg in Ede betreden.

Succesvolle start Dave van Dam Inline-Cup 2017

Zaterdag 8 april 2017 werd de eerste wedstrijd van de Dave van Dam Inline-Cup gereden op de baan van de Edese IJsvereniging. Er deden maar liefst 127 rijders mee in 13 categorieën. Deze wedstrijd maakt deel uit van een reeks van acht skeelerwedstrijden en acht marathonwedstrijden in Midden-Nederland, waaraan zowel recreatieve als wedstrijdskeeleraars van jong tot oud kunnen meedoen. De ochtend was gereserveerd voor de jongste rijders tot 11 jaar, in de middag mochten de oudere jeugd en de senioren de skeelerbaan op Sportpark Peppelensteeg in Ede betreden.

Pupillen
Na een lange winter, mochten de pupillen eindelijk laten zien hoe behendig zij waren op de wieltjes in plaats van op de ijzers. Tijdens de eerste wedstrijd in deze sterk bezette competitie, georganiseerd door Inline-Skaten Midden-Nederland, mochten de jongste rijders een tijdrit over 100 meter, een paar rondjes en een behendigheidsparcours rijden. De oudere jeugd reed langere afstanden en in plaats van een behendigheidsparcours een puntenkoers. Sara Pols en Mark Storm wonnen bij de pupillen tot acht jaar. Bij de DP3 won Vita van Deuren uit Montfoort. Friso van Vliet won alle wedstrijden in de categorie HP3. Dat lukte Milou van Lange in de categorie DP2 net niet, zij won twee van de drie wedstrijden en werd daarmee overall eerste. Bij de jongens HP2 was het stuivertje wisselen tussen Nick Bontrop en Niels de Kruijk. Ze kwamen beide tot zes punten. Sowieso zit de top vier in deze categorie dicht bij elkaar, dus dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen.

Middagprogramma
In de middag was het de beurt aan de oudere jeugd. De categorie meisjes 11-12 jaar was goed vertegenwoordigd met maar liefst 14 deelnemers. Lateasha Narain won de eerste twee afstanden en daarmee het overall klassement, maar de top 7 heeft allemaal bij 1 afstand op het virtuele podium gestaan, een sterke bezetting dus! Opvallend in deze categorie was ook de sportiviteit, na een val van een van de rijdsters van de EIJV tijdens de puntenkoers, wachtte het peloton netjes totdat zij weer aangesloten was. Bij de jongens werd Bret Groot eerste, nadat Jordi Storm helaas niet meer van start ging bij de laatste afstand. Bij de jongens kadetten was er een waar spektakel tussen Bauke van Beek en Zeno Boer. Zij waren goed aan elkaar gewaagd en vochten onderling mooie duels uit. Uiteindelijk werd Zeno eerste en Bauke tweede. Bij de meisjes kadetten won Sylke Kas met een geweldige tijdrit van 37.78 op de 400 meter. Bij de DSA/DJB/DJA won Jolanda Meier met afstand alle wedstrijden en behaalde daarmee het maximum aantal punten van deze dag. Datzelfde was het geval in de categorie HSC/HJB/HJA voor Chaim Boer, die de snelste tijd van de dag reed op de 400 meter: 33.685.

Marathon
Na het volle baanprogramma volgde nog de marathon waarbij alle rijders in één groep van start gingen. De kadetten reden 40 rondes, de masters 60. Het werd een mooie strijd tussen wederom Zeno de Boer en dit keer Jari van Polen, die maar 1 tiende van een seconde toegaven op elkaar. Een fotofinish moest uitsluitsel geven en Zeno kwam net iets eerder over de finish dan Jari waardoor Zeno de eerste marathon bij de kadetten won. Ook bij de Masters, rijders ouder dan 40 jaar, was het een spannende eindstrijd tussen de twee Wim-men, waarbij Wim Kwakkel net iets eerder over de streep kwam dan Wim van Leest.

Uitslagen en foto’s
De volledige uitslag is te vinden op: http://www.inlineskatenmiddennederland.nl/Uitslagen. Voor foto’s van het ochtend- en middagprogramma kun je terecht op de Facebookpagina van Jelle van Beek: JvB Foto’s. Voor het middagprogramma en de marathon kun je terecht op de Facebookpagina van Peter Veenstra: Peter’s Foto’s. Bij beide heren kunnen de foto’s via Oypo voor eigen gebruik nabesteld worden vanaf €0,75 cent per foto.