Dave van Dam Sport Schaatsen en Skeelers Haastrecht Snel Hout- en Rubberhandel

Snelle baan in Ammerstol zorgt voor toptijden tijdens 2e Dave van Dam Inline-Cup

Zaterdag 22 april werd de tweede wedstrijd voor dit seizoen van de Dave van Dam Inline-Cup gereden op de mooie skeelerbaan van Ammerstol. Vele vrijwilligers van de IJsclub Vooruitgang Ammerstol stonden gereed  om voor maar liefst 107 rijders en hun ouders de eerste Dave van Dam Inline-Cup daar mogelijk te maken. Zo werd er al vroeg de baan met een bijzonder zamboni (2CV) droog geveegd  en de soep en broodjes worst/bal klaar gemaakt om er een mooie dag van te maken met z’n allen.

Snelle baan in Ammerstol zorgt voor toptijden tijdens 2e Dave van Dam Inline-Cup

Zaterdag 22 april werd de tweede wedstrijd voor dit seizoen van de Dave van Dam Inline-Cup gereden op de mooie skeelerbaan van Ammerstol. Vele vrijwilligers van de IJsclub Vooruitgang Ammerstol stonden gereed  om voor maar liefst 107 rijders en hun ouders de eerste Dave van Dam Inline-Cup daar mogelijk te maken. Zo werd er al vroeg de baan met een bijzonder zamboni (2CV) droog geveegd  en de soep en broodjes worst/bal klaar gemaakt om er een mooie dag van te maken met z’n allen.

De ochtend was gereserveerd voor de pupillen 2, 3 en 4. In de middag mochten de pupil 1, kadetten, junior B en senioren op de skeelerbaan aantreden.

Pupillen
Onder frisse omstandigheden begon de wedstrijd om 09:45 voor de pupillen met een tijdrit op de 200m baan. Voor de rijders van Gouda en Oudewater was dit een thuiswedstrijd en we zagen dan ook vele rijders terug die vorig jaar mee hadden gedaan met de Skate4 competitie. Zo reed Noah Epping een 29,588 op de 200m tijdrit en eindigde achter Friso van Vliet uit Zeewolde die ook een sterke eindtijd neer zette op de tijdrit 26.419. Naast de rijders uit Nederland deden er tijdens het ochtendprogramma ook een aantal deelnemers uit het buurland België mee die een aantal podiumplekke veroverde: Larissa Vereecke (DP3) – 2de , Louwie Venadekerckhove 2de , Fran Mouillard 3de . 

Middagprogramma
Met de dreiging van regen konden de deelnemers ’s middags twee onderdelen verrijden: de tijdrit en series. De puntenkoers kwam door de regen te vervallen. ’s Middags waren ook de lokale vertegenwoordig van de schaatsvereniging STV Lekstreek aanwezig: Roos van Duuren, Iris Mulder, Jillian Knook, Syl de Jong, Noa Kleijnendorst en Sacha van der Weide. 

Bij de meisjes kadetten was ook deze keer weer stonden tijdens de Dave van Dam Inline-Cup Sylke Kas uit Almere de snelste. Met een tijd van 21,89 op de 200m tijdrit liet ze haar concurrenten Anouk van Lees uit Oostzaan en Marijke de Kruijff uit Nieuwegein achter zich. De betonnen baan van Ammerstol bleek ondanks het weer ook weer voor snelle tijden garant te staan.

De samenwerkende verengingen zien de Dave van Dam Inline-cup volgend jaar graag weer terug op de baan in Ammerstol! 

Fotograaf Stephan Tellier heeft prachtige foto’s gemaakt. Bekijk ze allemaal in dit fotoalbum.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: ssh2: Unable to initialize module Module compiled with module API=20100525 PHP compiled with module API=20131226 These options need to match

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: