Dave van Dam Sport Schaatsen en Skeelers Haastrecht Snel Hout- en Rubberhandel

Zon en ijs, het skeelerseizoen is nu echt begonnen.

Zaterdag 6 mei was Nijkerk het toneel van de derde Dave van Dam Inline Cup. Al in de ochtend waren veel vrijwilligers op de been. Er scheen een mooi zonnetje over de baan. Bij het inschrijven is het nog wat fris, maar de weersverwachtingen zijn goed. Dit is alles wat skeeleren zo leuk maakt.

Om 9.30 starten zoals altijd de pupillen. Van SSV Nijkerk doen maar liefst 16 rijders mee met de wedstrijd op hun thuisbaan. Door de opzet van de baan, met handbalvelden in het midden, zijn de bochten gebroken. Al in de ochtend zien we verschillende manieren om deze moeilijke bochten door te komen. Sommigen vinden de bochten bij hoge snelheid toch wat spannend en houden de voeten stil, anderen gaan vol gas de bocht door en trappen in een vloeiende lijn door de bochten, weer anderen lopen vier bochtjes van 90 graden.

Zon en ijs, het skeelerseizoen is nu echt begonnen.

 

Bij de pupillen 4 staan 6 meiden en 2 jongens aan de start. Al bij deze jongste categorie staan kinderen op heuse skeelers aan de start, maar ook de skates worden gebruikt. Na de sprint rijden deze jongste pupillen een exotische versie van de slalom, waarbij juryleden de kinderen de juiste weg wijzen en over obstakels heen helpen. Ten slotte, voor de lange adem, een minimarathon. Bij de meisjes wint Sara Pols AIJV, voor clubgenoot Lisa Brouwer en Naomi Dekker uit Hoorn. Bij de jongens wint Mark Stom uit Purmerend.

Demi Brouwer en Friso van Vliet zijn bij de P3 op dreef. Beiden weten zij net de sprint niet te winnen, maar door winst op de 500 meter inline en de puntenkoers winnen zij het dagklassement. Voor Nijkerk debuteren Lieke Kaaij en Miranda van den Akker. Met een mooie derde plaats voor Lieke mag zij ook het podium beklimmen. Miranda eindigt net buiten het podium op een prachtige 4de plaats.

De oudsten van het ochtendprogramma, de P2 maken er een spannende strijd van. Bij de meiden is het klassement na de tweede afstand nog heel spannend. Uiteindelijk trekt Angel Daleman, met winst op de puntenkoers, het dagklassement naar zich toe voor Milou de Lange en Amber van der Meijden. Bij de jongens wint Niels de Kruijk, met overwinningen in de sprint en de puntenkoers. Nick Bontrop wordt knap tweede, nadat hij 4de werd op de sprint en Asif Muhammed, wordt met een stabiele wedstrijd, derde op alle drie de afstanden, ook 3de in het dagklassement.

Rond lunchtijd worden de prijzen uitgereikt door wethouder Nadya Aboyaakoub-akkouh van sport van Nijkerk, waar natuurlijk ook de selfies niet konden ontbreken.

Bij de start van het middagprogramma was de temperatuur gestegen boven de 15 graden. Dus alle thermo arm- en beenstukken konden uit. Tijd om in de zon kenmerkende lijntjes te kweken. Ook alle bezoekers waren zichtbaar aan het genieten en ijsjes werden rijkelijk gegeten.

Bij de P1 werd Lateasha Narain eerste door winst op de sprint en 500m inline. Isa Leroy wist de afvalkoers te winnen en kwam daardoor met een gelijk aantal punten, toch tweede. De derde plaats was voor Bibi Arts. Bij de heren werd Timo Lamme eerste gevolgd door Bret de Groot en Colin Harmsen.

Anouk van Leest won bij de kadetten. Anouk wist een derde plaats op de sprint goed te maken door overwinningen op de inline en puntenkoers. Sylke Kas en Marieke de Kruijff werden tweede en derde.

Bij de heren kadetten was de sprint spannend met slecht 3 honderdsten tussen Bauke van Beek en thuisrijder Jari van Polen. Met 2 goede 500 meters wist Jari de stand gelijk te maken. Op de puntenkoers gingen de twee heren er samen vandoor, maar na 6 ronden wist Jari te ontsnappen. Dat bracht hem, op zijn thuisbaan, de overwinning, tweede werd Bauke van Beek en derde Loek Hendriksen.

De laatste categorie was een samenvoeging van junioren en senioren. Marissa Dekker won bij de dames, en Chaim Boer bij de heren.

Het was een heerlijke skeelerdag. Wij hopen iedereen weer te zien in Gouda op 27 mei.

Zaterdag 6 mei was Nijkerk het toneel van de derde Dave van Dam Inline Cup. Al in de ochtend waren veel vrijwilligers op de been. Er scheen een mooi zonnetje over de baan. Bij het inschrijven is het nog wat fris, maar de weersverwachtingen zijn goed. Dit is alles wat skeeleren zo leuk maakt.

Om 9.30 starten zoals altijd de pupillen. Van SSV Nijkerk doen maar liefst 16 rijders mee met de wedstrijd op hun thuisbaan. Door de opzet van de baan, met handbalvelden in het midden, zijn de bochten gebroken. Al in de ochtend zien we verschillende manieren om deze moeilijke bochten door te komen. Sommigen vinden de bochten bij hoge snelheid toch wat spannend en houden de voeten stil, anderen gaan vol gas de bocht door en trappen in een vloeiende lijn door de bochten, weer anderen lopen vier bochtjes van 90 graden.

 

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: ssh2: Unable to initialize module Module compiled with module API=20100525 PHP compiled with module API=20131226 These options need to match

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: