Dave van Dam Sport Schaatsen en Skeelers Haastrecht Snel Hout- en Rubberhandel

Waterballet in Oudewater

De snel ter hulp ingeroepen shovel, inclusief schuif, van een Hoenkoopse veehouder zorgde zaterdagmorgen  voor een relatief droge baan tijdens de start van de finalewedstrijd van de Dave van Dam Inline Cup. De pupillen waren echter nog maar nauwelijks aan hun series begonnen toen het regenwater weer letterlijk uit het donkere wolkendek plensde. Volgens een kenner ter plekke overigens geen enkel probleem, want op asfalt met een laagje water schijnt het minder glad te zijn dan op een halfnatte baan.

Waterballet in Oudewater

Overeenkomstig de woorden van de kenner viel er in het ochtendprogramma, ondanks de voortdurende regenval, dan ook maar een valpartij te noteren. De jongedame gleed een stukje op haar billen door, maar kwam verder met de schrik vrij.

Aan Oudewaterse zijde waren er hoofdrollen voor Asif Muhammad en Anne Murk bij de pupillen 2. Anne ging als een wankele evenwichtskunstenaar door de bochten, maar was in de series toch ruimschoots de sterkste. Op de tactisch sterk gereden marathon over vijftien ronden liet zij zich in de laatste bocht verrassen door Maaike Koelewijn uit Hoogeland, die ook het dagklassement won. Bij de pupillen 2 reed SVO rond met het ijzersterke kwartet Mike Houdijk, Cas van Deuren, Sem van Beek en Asif Muhammad. Niels de Kruijk van SSV Lek en Linge won mede dankzij een scherpe start de series. De Hagesteiner, die ook de eerste drie wedstrijden van de Jumbo Blankestijn Cup won, moest op de marathon echter zijn meerdere erkennen in Asif, die ook het dagklassement won. De winst in het eindklassement bij de P2’s ging naar Anne Murk en Niels de Kruijk.

Bij de P3’s gingen zowel de dag- als de klassementswinst winst naar Friso van Vliet uit Zeewolde en Demi Brouwer uit Amersfoort. Demi had schijnbaar niet in de gaten dat de baan toch wel enigszins glibberig was en reed met een ongelofelijke snelheid haar rondjes. Ze oogstte daarmee veel bewondering van het publiek, dat zich veelal in de clubtenten verborgen hield. Bij de allerkleinsten gingen Purmerender Mark Storm en Lisa Brouwer uit Amersfoort met de winst aan de haal.

Het middagprogramma kon grotendeels in de droogte worden afgewerkt. Ook hier slechts één valpartij, maar deze behoorde wel tot de categorie ‘zeer spectaculair’. Stijn van de Bunt van AIJV leidde op soevereine wijze de marathon bij de pupillen 1, maar kwam ten val. Het leidde tot een springpartij van de behendige thuisrijder Joep Stubbe, maar zijn ploeggenoot Leon Cas Visser werd het grootste slachtoffer van de duikeling van Stijn van de Bunt en moest de strijd verlaten. Het getuigde van de klasse van de sterke Stijn van de Bunt dat hij de wedstrijd in de slotfase alsnog naar zijn hand zette. Hij won ook het dagklassement voor Joep Stubbe. Bij de meisjes ging de winst naar Lataesha Narain uit Broek in Waterland, zij won ook het eindklassement. Bij de jongens was dat Bret Groot uit Almere.

Kadetten, junioren en senioren
De deelname in de categorieën kadetten, junioren en senioren is het hele seizoen al matig en om die reden werden de afsluitende marathons bij deze categorieën gezamenlijk afgewerkt. Het zorgde voor enige onoverzichtelijkheid voor de toeschouwers, maar de juryleden wisten na afloop toch de juiste uitslagen te produceren. De dagoverwinningen waren voor de steeds beter rijdende Janne Kraamer uit Gouda en Jelle Stienstra uit Ede (kadetten), de Zeistse Anne Ruyssenaars en Bert van Duuren uit Culemborg (junioren en senioren). De eindklassementen werden bij de dames gewonnen door de SVO’ers Marieke de Kruijff en Rianne Coljé, de Edenaren Bauke van Beek en Chaim Boer wonnen de mannenklassementen.

Onmiddellijk na afloop van de korte wedstrijddag barstte er een donderend onweer los en de prijsuitreiking werd noodgedwongen naar het overvolle SVO-clubgebouw verplaatst. De spontaan aanwezige burgemeester Pieter Verhoeve, compleet met ambtsketen, had hier een megaklus te verrichten, want alle deelnemers ontvingen een medaille en een beker uit handen van de Oudewaterse burgervader. Vervolgens mocht hij ook nog op de foto met tal van trotse winnaars.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: ssh2: Unable to initialize module Module compiled with module API=20100525 PHP compiled with module API=20131226 These options need to match

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: